hamam
Atrijum Hamam

linija

Mesto za opuštanje i druženje

linija

Istorijat, restauracija i sadašnja namena zgrade

 

Rani istorijat kuće nije poznat. U literaturi se kao vreme mogućeg nastanka pominje kraj XVIII i sredina IX veka. Kuća je više puta obnavljana, a nedavna obnova je pokazala čitav niz zazidanih prolaza i nepovezanih zidova prethodnih građevina na svim nivoima zgrade. Početkom prošlog veka kuću je kupio krojač Novaković i do nedavno je bila u vlasništvu njegovih potomaka. U podrumu zgrade je pre tridesetak godina radio u to vreme najpoznatiji kafić u gradu „Atrijum“.

Najnovijom restauracijom objekta sačuvani su i obnovljeni svi stari elementi zgrade, ojačani su temelji i otkopan zatrpani deo podrumskog prostora.

Na gornjim spratovima kuće nalazi se kancelarijski prostor, podrum je pretvoren u Hamam, a u predvorju se nalazi salon za ulepšavanje.

 



logo

Doživljaj i ritual hamama

logo

Po dolasku u predvorje hamama, dobićete simbolično posluženje i imati priliku da se upoznate sa tretmanom koji vas očekuje. Izabraćete sastav i arome sapuna i ulja kojima ćete kasnije biti mazani. Nakon dočeka dobićete ključ za vaš ormarić, odeću za hamam, donji veš za jednokratnu upotrebu, papuče i peškir. Potom ćete biti ispraćeni do ženske ili muške garderobe da se presvučete i po potrebi istuširate.

OPŠIRNIJE

hamam
atrium

Hamami na našim prostorima

logo

Iako Novi Sad kao grad postoji tek od 1748. godine, ovi prostori imaju zanimljivu istoriju koju su obeležili brojni narodi i kulture. Naspram Petrovaradinske Tvrđave, koju su podigli Rimljani, a Mađari i Turci obnovili i održali, na levoj obali Dunava, posle proterivanja Turaka, krajem XVII veka niklo je naselje vojnika, zanatlija i trgovaca- današnji Novi Sad.

OPŠIRNIJE

zvezde

logo

 

    KONTAKT


Nikole Pašića 1
21000 Novi Sad,
Srbija

Telefoni
+381 21 30 11 078
+381 60 30 11 068

E-mail:
info@hamam.rs

zvezde
© 2018 All rights reserved
Dizajn Studio Digital , Novi Sad